Educatieprogramma

Scholen
Kinderdagverblijven, lagere en middelbare scholen alsook het beroepsonderwijs vinden regelmatig hun weg naar De Fabriek. In overleg stellen wij een passend filmprogramma samen dat tijdens of na schooltijd plaatsvindt in het filmtheater. Informeert u vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten via info@de-fabriek.nl of belt u op maandag t/m donderdag tussen 9-12 uur met het kantoor: 075-6311993

Boekverfilmingen in De Fabriek

Het aantal Nederlandse boekverfilmingen is groter dan ooit tevoren. Literaire successen en grootse meesterwerken van eigen bodem lenen zich met uitstek voor adaptatie naar het grote doek. Het medium film is wellicht aantrekkelijker en toegankelijker voor jongeren dan het geschreven woord, maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Integendeel, wij denken dat de boekverfilming het lezen kan ondersteunen en stimuleren.
 

Daarom bieden wij speciaal aan alle middelbare scholen in en om de Zaanstreek op maat gesneden boekverfilmingsprogramma’s aan. U kiest een verfilmd boek dat op dat moment op school besproken of behandeld wordt en wij zorgen ervoor dat de verfilming daarvan bij ons draait, met voorafgaand een interactieve inleiding van een bevlogen filmprofessional.
 
Voor slechts € 125,- per inleiding, exclusief de vertoningskosten uiteraard, kunt u met uw klas bij ons terecht. Vrijwel alles is mogelijk, in overleg.

Neemt u contact met ons op voor vrijblijvend overleg en advies via: info@de-fabriek.nl of bel op maandag t/m donderdag tussen 9 en 12 uur 075-6311993.

Filmeducatie voortgezet onderwijs

Filmtheater De Fabriek brengt graag verdieping bij de films die aan leerlingen van het voortgezet onderwijs worden aangeboden. Voor slechts een kleine bijdrage leidt een filmexpert de film in en/of zal deze de film nabespreken met de klas.

Filmtheater De Fabriek is daarnaast op zoek naar actieve jongeren! We willen graag een duurzame samenwerking aangaan met scholen uit het voortgezet onderwijs in de Zaanstreek om meer jongeren te betrekken bij de wereld van de film en alles wat daarbij komt kijken. Welke films willen jongeren zelf zien? Wat zeg je ter verdieping als je een film inleidt? Hoe organiseer je een filmfestival? Hoe verzorg je de pr? Filmtheater De Fabriek wil graag samen met jongeren periodiek films aanbieden die hen aanspreken, graag wisselen we hierover met u van gedachten.

PIX Film Festival
Het PIX Film Festival is een educatief filmfestival voor en door jongeren van 12 t/m 18 jaar. Middels workshops van professionele filmmakers/kunstenaars maken zij kennis met de verschillende disciplines van het filmmaken. Onder leiding van deze professionele filmmakers maken jongeren hun eigen film(pje) die als afsluiter wordt vertoond op het grote doek in De Fabriek! Het PIX Film Festival zal plaatsvinden in januari en februari 2017.

Ons eerste eigen jongeren filmfestival staat gepland in juni 2017. Wij gaan graag in gesprek met u om te kijken of uw leerlingen middels een maatschappelijke stage of voor extra punten hieraan kunnen deelnemen. Jongeren zullen bij dit filmfestival zelf de films selecteren, zelf een programma samenstellen en zelf de gastsprekers regelen.

Klik hier voor ons volledige programma voor het voortgezet onderwijs in PDF.

Filmeducatie basisonderwijs
Als Zaans filmhuis willen wij ook voor de basisschoolleerlingen graag iets extra’s bieden. Voor slechts een kleine bijdrage vertelt een filmexpert iets over de film. Dat kan vanuit elk standpunt, bijvoorbeeld over het verhaal, het thema of de personages in de film. Ook kunnen we kijken of het thema overeenkomt met een thema dat op school actueel is.
We sluiten af met de vertoning van één van de films, die uiteraard ook voor volwassenen zeer de moeite waard is.

Klik hier voor ons volledige programma voor het basisonderwijs in PDF.

Boekverfilmingen
Onderdeel van ons educatieprogramma is ons Boekverfilmingsprogramma.
Klik hier voor meer info over dit programma.

Interesse in het educatieprogramma of het PIX Film Festival van Filmtheater De Fabriek? Mail naar jenny@de-fabriek.nl.


« »

februari 2019

ZOMADIWODOVRZA
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627

Reserveren

0900 - 0989
(€ 0,45 p/min)