Door gebruik te maken van onze website, of door op akkoord te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze website op basis van onze privacyverklaring.
Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaareen bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films slechts driemaal, op vrijdagavond, zondagmiddag en woensdagavond.
De Argentijnse regisseur Lisandro Alonso schept zijn eigen magisch-realistische werkelijkheid, met een beschouwende rol voor een Jabiru-ooievaar. Een imponerend, sierlijk schepsel, dat met zijn grijszwarte hals en dito bek voor een wonderbaarlijk schouwspel zorgt. In Eureka werkt regisseur Lisandro Alonso, na Jauja (2014), voor de tweede maal samen met acteur Viggo Mortensen. De laatste bracht Alonso in contact met de bewoners van het Pineridge-reservaat in South-Dakota, waar een groot deel van de film werd opgenomen. Lisandro Alonso's allereerste film was La libertad (2001). Sinds dat debuut is hij uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de nieuwe Argentijnse cinema. Eureka is zijn zesde, nauwelijks te classificeren film. Filmfestival Gent omschreef de film mooi: 'Alsof John Ford, David Lynch en Apichatpong Weerasethakul samen een film draaiden en Lisandro Alonso er dan mee aan de haal ging.' Alonso combineert zijn unieke visie met poëzie en filosofie in een film waarin niet-professionele acteurs optreden naast beroemdheden als Viggo Mortensen, Chiara Mastroianni en Maria Medeiros. Eureka ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes.