filmtheater de fabriek logo
filmtheater de fabriek beeldmerk

Film op de Sluis: Fucking Åmål

  • drama
  • 89 min
  • Special

Voor alweer het derde achtereenvolgende jaar organiseren we tegen het einde van de zomer Film op de Sluis! Als opwarmertje voor Roze Zaterdag in Zaanstad in 2025 vertonen we op donderdag 29 augustus de FabrieksKlassieker Fucking Åmål. Geniet van film én de liefde in het ondergaande (zomer)zonnetje. 

In het saaie Zweedse provinciestadje Åmål is niet veel te doen. De sombere tiener Agnes woont er nog maar kort en hoort er niet bij. Ze is heimelijk verliefd op Elin, het populairste meisje van school, maar kan nergens terecht met haar gevoelens. Agnes' wereld stort in wanneer Elin haar op haar 16e verjaardagsfeestje vernedert. Maar daar heeft Elin, die gefascineerd raakt door Agnes' moed, achteraf spijt van. Langzaam groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe.

Vanaf 20.00 uur is publiek welkom voor een drankje en een muziekje op de Westkade, om 21.00 uur start de hoofdfilm. In samenwerking met De Kamer treedt vooraf aan de film ANNE. op. ANNE. - sing and songwriter, vocalist, mens - komt thuis in zichzelf uiten in muziek, woorden geven aan gevoel, geluid geven aan wat er gehoord wil worden van binnen, en dat naar buiten brengen.

Toegang is gratis, echter is er beperkte capaciteit. Er kan geen ticket worden gekocht of gereserveerd dus kom op tijd, VOL=VOL!

Modal Title

Any content could go in here.

×